Thursday, December 29, 2011

12- equation of l.o.v.e

4 comments
gode2 facebook..my friend tulis status camni..
xde keja kan..apa lagi..try la...


alaaaahai..sweetnya la Encik Google ni..nak try? try la..boleh buat surprise untuk si dia..bagi equation tu dan suruh si dia google..terus dalam hati ada taman bila keluar results ^_^ 

LOVE equation
(sqrt(cos(x))*cos(200 x)+sqrt(abs(x))-0.7)*(4-x*x)^0.01, sqrt(9-x^2), -sqrt(9-x^2) from -4.5 to 4.5


Wednesday, December 28, 2011

11- future family

4 comments

sebenarnya ada satu benda yang saya sedih dan ralat waktu my engagement day aritu..saya jenguk2 tetamu yang datang..tapi my future m.i.l xde pon..mak encik tunang memang tak berapa sihat..kebetulan jiran sebelah encik tunang merangkap pakcik encik tunang ada buat majlis kawen..sebenarnya memang kami ambil peluang majlis kawen pakcik si dia dan juga majlis kawen sepupu saya hari ahad a day after our engagement day..kami memang set tarikh waktu tu sebab semua family akan balik untuk pergi kerja kawen dan indirectly balik untuk majlis pertunangan kami..kiranya sekali balik jela kan..

bila saya tanya encik tunang, kenapa mak tak datang..dia kata mak tak berapa sihat..dan sedara mara dah ramai sampai untuk majlis kawen pakcik..so, macam tak sedap pulak nak tinggalkan rumah..sedihnya saya..mak encik tunang takde waktu pertunangan kami..dan yang sarungkan cincin waktu majlis adalah akak ipar encik tunang..

saya nak share sikit gambar saya bersama future family..insyaAllah..


akak2 encik tunang


da macam gambar raya


kakak, kakak ipar dan anak buah
kiri kanan anak2 buah
family encik tunang waktu perbincangan

dah macam artis kena serbu peminat..kuikui


Tuesday, December 27, 2011

10- yot yang saya sayang

0 comments
http://www.emocutez.com    : u, kalau i panggil u yot2 ok tak? cute kan?

http://www.emocutez.com
  : sob2..i yang taf ni u cakap y0t..sob2..

http://www.emocutez.com



: hihi..abestu nak panggil apa?

http://www.emocutez.com      : panggil la i macho man ke..hensem boy ke..
http://www.emocutez.com   : errrr...


encik tunang saya tu memang suka perasan tau..huhu..tapi nak buat macam mana..perasan2 dia tula yang saya suka..haha..

9- i love u!

2 comments

i will always love u!http://www.emocutez.com

Monday, December 26, 2011

8- hantaran lagi

2 comments
ok, as i promise kat entri yang lepas..entri ni saya tunjukkan hantaran dari pihak lelaki..

si dia kata nanti nak bagi dragon ballzz..skali dia bagi dragon fruits betul2..buah ni favourite mak saya..pandai amik ati bakal mak mertua..hehe

baju kurung siap dan tudung..saya memang minta baju yang da siap jahit..senang..tinggal pakai je..

sirih junjung

bekas cincin..cincinnya da xde sebab saya da pakai..envelope hijau tu duit hangus..

telekung

coklat..yummy!

kek
semua hantaran ni akak si dia yang setelkan semua..dia cuma bagi duit dan tak perlu fikir apa2..bestnya la kan..

7- hantaran

4 comments
plan asal kami nak bagi 5 berbalas 7 untuk hantaran..tapi last2 minit family si dia nak bagi lebih..saya memang tak sempat nak prepare apa2 untuk tambah hantaran saya..dan bila dah discuss dengan famili si dia, katanya takpelah kalau 'seri' pon..so, akhirnya hantaran kami 7 berbalas 7..selalunya yang saya dengar memang hantaran perempuan akan lebih dari lelaki..dan hantaran selalunya ganjil..maksudnya, bila lelaki bagi 7, perempuan akan  balas 9..dan bila lelaki bagi 5, perempuan balas 7..tapi bila dah last2 minit saya memang tak sempat nak prepare apa2..malam sebelum majlis tu baru akak si dia call dan beritahu nak tambah hantaran..so, akhirnya hantaran jadilah sama saja..

prinsip kami memang simple..bagi apa yang termampu saja..awalnya memang da plan x perlu bagi sirih junjung sebab rasa macam membazir pulak akhirnya sirih junjung tu tak guna buat apa2..dan orang tua kami pon tak kisah sangat..memang ada sesetengah orang yang wajib nak bagi sirih junjung ni sebab nak ikut adat..tapi kami tak kisah..so, saya tak prepare la nak buat sirih junjung tu memandangkan si dia kata tak ada pon tak apa..tup2, malam tu si dia kata akak tengah buat sirih junjung..laaa..mana la pulak saya nak cari sirih, bunga malam2 tu kan..majlis kami pula start awal pukul 11 pagi..nak siapkan pagi pon memang kelam kabut dan tak sempat..ahirnya, si dia bagi hantaran sirih junjung dan pihak kami tak bagi pon..oklah, ni list hantaran tunang kami:

hantaran for him: 1.baju 2. towel 3.sejadah 4.kek 5.buah 6.coklat 7. homemade coklat
hantaran for me: 1.baju+tudung 2.telekung 3.kek 4.sirih junjung 5.coklat 6.cincin+duit hangus 7.buah

kek ni saya order online..pada b2b dari kota tinggi, jb boleh la order dari kak lynn ye..cantik2 dan comel kek yang kak lynn ni buat..servis pon bagus..jangan lupa singgah blog kak lynn k
http://lynnluvcupcakes.blogspot.com :) 

coklat yang ni pon saya order online..cute kan..servis pon bagus tau..kak kogie akan buat dan mms hasil..kalau kita tak puas hati boleh ubah lagi sampai la kita suka..kak kogie based di jasin ye..

yang ni coklat..saya balut habis bagi ikut tema.. :)

yang ni pula sejadah..buku doa tu beli last minit..bagus..boleh saya guna sama bila dah kawen nanti 

buah-buahan

baju kemeja..semua orang tanya, seluarnya xde ke? errrrr..lupa nak beli..huhu

towel saya hias jadi bentuk kek..simple je nak buat..tapi hasilnya saya suka..buah strawberi atas kek tu saya buat sendiri guna kain felt..


rasanya macam da cukup panjang entri ni..hantaran yang si dia bagi kat saya nanti saya buat entry lain ye.. 

Saturday, December 24, 2011

6- saat itu

2 comments
dila: dupdapdupdap (dlm ati) http://www.emocutez.com
                               k.hawa: ok..just nice.. :)

Thursday, December 22, 2011

5- jodoh

2 comments

http://www.emocutez.com Jodoh memang dah ditentukan oleh Allah..kadang2 kita sibuk mencari dan menunggu orang yang jauh sedangkan jodoh sebenar ada depan mata je..sebenarnya bila saya kenang-kenangkan tentang kisah kami, saya tersenyum sendiri..rasanya perjalanan jodoh kami tu macam jauh sangat..kota tu bukan besar sangat..kalau ikutkan,entah2 sebelum ni kami pernah je kot terserempak kat kota ke..terserempak dalam bas kopenda ke..tapi Allah tak takdirkan pertemuan kami di kampung halaman sendiri.. 


http://www.emocutez.comSeriously, saya tak berapa gemar dengar lagu cinta muka buka najwa latif tu..maaf ye najwa..lagu awak bukan tak best..cuma telinga saya je yang ngada2 tak suka sangat..huhu..tapi sebenarnya kisah cinta saya memang berkait sangat kot dengan lagu tu..kami dikenalkan dari seorang kawan..thanks sangat pada match maker kami tu..tapi memang mula mengenali each other dari facebook lah..banyak jasa facebook ni tau..rasanya bukan saya sorang je pasangan yang start dari facebook ni kan..mesti raaaamai lagi yang sama kes dengan saya.. 


http://www.emocutez.comsaya bukan lah cinta pertama untuk si dia dan si dia pon bukanlah cinta pertama saya..sebelum ni kami masing-masing da pernah berangan nak hidup dengan orang lain..tapi akhirnya Allah takdirkan saya tak kekal dengan ex saya dan si dia pon tak kekal dengan ex dia..dan tanpa dirancang, perkenalan yang mula-mula suka-suki dan nak mengisi masa lapang tiba2 jadi makin serius dan serius..we fall in luv with each other..memang sangat tak sangka..sekarang ni kami kongsi rasa kasih, sayang dan cinta yang sama..kami kongsi perancangan masa depan..kami kongsi susah dan senang..memang kalau boleh nak kongsi segalanya..saya harap sangat perjalanan jodoh kami dipermudahkan selepas ni..insyaAllah.. 




nota kaki:
God create us with..
2 hands to hold
2 legs to walk
2 ears to hear
2 eyes to see
but..why God create us with only 1 heart..
because there is the other one for u to find it.. http://www.emocutez.com  


Tuesday, December 20, 2011

4- mini pelamin

3 comments
boleh dikatakan majlis pertunangan saya ni kebanyakannya DIY..dalam banyak2 yang saya buat sendiri, saya rasa mini pelamin lah yang paling saya suka sekali..


saya nak fokuskan kat bunga tu..bunga tu DIY ye..saya buat guna tisu..saya dapat idea buat bunga ni dari blog kina yang glamor tu..kina buat bunga tu untuk mini pelamin nikah..cantik kina buat..

buat bunga tisu ni senang je..tapi agak leceh sikit..kalau bunga ni sikit tak nampak cantik sangat..kalau buat banyak2 baru nampak cantik..





saya takde amik gambar step by step nak buat bunga ni..nanti kalau sempat, saya buat entry untuk step by step buat bunga ni ye..

3. bertunang-tunangan

0 comments
alhamdulillah..saya sudah bergelar tunangan orang..entry kali ni saya masukkan dulu gambar2 masa tunang..during my enggagement day tu saya takde pon hire mana2 OP..masa singkat..tak sempat nak cari mana2 OP..tapi saya tak kisah sangat pon..yang ambil gambar ni adik saya..walaupun gambar tak cantik sangat tapi saya rasa ok je..meh nak share sikit ye..

it's me with my hantaran..muka nampak berminyak kot waktu ni..flash terlebih kot..huhu



ni pulak pic with hantaran from him


yeay! im engage! :)

nanti saya review tentang majlis ni ye..hari ni nak perasan penuhkan entry dengan muka sendiri je..hehe..

Monday, December 19, 2011

2. me n him

2 comments
Sebenarnya saya dah pernah ada blog sebelum ini..tapi blog tu segan pulak nak open for public..sebab tu blog luah2 perasaan..hehe..tapi bila selalu sangat baca blog b2b, rasa semangat pula nak sama2 share experience n tips for wedding preparation..so saya decide untuk buat lagi satu blog special for my wedding preparation..actually, kami belum ada tarikh lagi..masing2 still tengah fikir tarikh yang sesuai..takpela..saya pon taknak memaksa..just go with the flow..insyaAllah, kalau dah jodoh..takkan kemana.. :)

First of all, let's introduce us!


its me with my fiance during my brother's convocation..yeah, he's super duper taller than me..but, he always say that i'm the ketot one..tapi sebenarnya saya rasa ok je..bila kami jalan sama2 saya rasa macam budak cute jalan dengan gergasi.. :p~

1. mula

0 comments


Permulaan yang baik untuk satu perjalanan menuju perkongsian abadi.
 

JOURNEY of c.h.e.n.t.a Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template