Monday, February 27, 2012

31- wedding card

8 comments
owh..lamanya tak update blog..boringnya tengok blog sendiri sebab memang betul2 blurr tak tahu nak update pasal apa..

firstly, nak say thanx kat cik Sue comey  yang sudi nak jenguk2 saya hari tu..sue datang u saya untuk interview n lepas abis interview sempat la kami jumpa sekejap..sorila ye sebab tak dapat nak borak panjang2..borak sambil makan pulak tu..huhu..lain kali kita jumpa lagi ye..boleh borak laaaaaaagi panjang.. :)

lets jump to the topic..wedding card memang sangat la penting for wedding..sekarang ni macam2 method orang guna for invitation..tapi walau macam2 cara tu pon, pada saya wedding card ni 1st rank among all methods..dan no wonder la ada sesetengah b2b yang memang berhabis banyak untuk wedding card..pada saya, its ok..as long as dia mampu dan puas hati kan..

tapi untuk b2b macam saya yang bajet pon ciput je, saya memang kalu boleh nak cari yang muuuuurah je..pada saya tak kisah la wedding card tu macam mana pon asalkan semua information + pelan lokasi lengkap dan dapat memudahkan guest nak datang..saya nak share satu company menyediakan service untuk buat wedding card yang saya rasa saya affordable and design dia pon ok2 jugak..

Facebook : Ilham Lagenda



Saya bukan duta Ilham Lagenda ye..apetah lagi tuan punya Ilham Lagenda..saya hanyalah b2b yang berbajet ciput and looking for something affordable. nak tengok pakej untuk kad kawen dari Ilham Lagenda? meh saya share sikit..



not bad kan..mana nak cari kad harga 0.19sen/pcs siap sampul..kalau la tempah untuk 1000pcs, budget untuk kad kahwin hanya RM 190..ok la tu kan..Design pon not bad and bakal pengantin boleh proposed design yang diorang nak..ada banyak lagi pakej lain..korang boleh pergi tengok sendiri ye..


Saturday, February 11, 2012

30- perancangan Allah adalah yang sebaiknya

4 comments
http://www.emocutez.com
mak aih..tajuk punyala panjang..huhu..tajuk panjang sempena da lama tak update blog..betul2 xde idea nak update apa..nak update untuk wedding prep tp saya memang belum ada buat apa2 preparation pon untuk kawen..so, tulis ajela ap yang terlintas kat otak ye..




http://www.emocutez.com
sebenarnya saya cuma nak share experience saya..bila nampak pic atas ni, saya rasa sangat bersyukur dengan apa yang saya ada sekarang..ye, saya memang pernah ada dalam keadaan macam tu..rasa sangat sedih..sangat down..rasa macam tak berguna..dan alhamdulillah Allah kuatkan semangat untuk saya hadapi semua tu..

http://www.emocutez.com
sebelum ni saya memang dah pernah jatuh cinta dan kecewa..bila dah kecewa tu, memang sampai satu tahap saya rasa saya dah malas nak kenal2, rapat2, kapel2 lagi..rasa berserah..saya dah makin tua..umur pon dah makin meningkat..bukan masa nak bercinta dan kecewa..sampai la akhirnya saya kenal si dia..perkenalan yang tak dirancang..saya cakap dengan si dia, saya memang dah taknak main2 lagi..saya nak cari suami..dan alhamdulillah si dia pon macam saya..so, memang sejak dari awal lagi kami memang dah fikir untuk kawen..

http://www.emocutez.com
waktu tu saya masih dalam pengajian master..income masih belum betul2 kukuh..kerja pon setakat part time..bila habis master, saya terkontang-kanting tak tahu arah tuju..pergi interview kerja 3,4 kali dapat jawapan mengecewakan..masa tu memang rasa frust sangat..si dia lah yang selalu di belakang saya bagi semangat..tapi, frust2 tak dapat kerja pon tapi still fikir nak kawen..hehe..saya tahu memang susah sikit kalau nak harapkan si dia sorang yang kerja..tapi nak buat macam mana..rezeki saya belum sampai lagi waktu tu..


http://www.emocutez.com
tapi memang betullah..perancangan Allah tu adalah yang terbaik sekali..memang ada hikmah saya fail semua interview yang saya pergi sebab Allah sebenarnya bagi peluang untuk saya sambung study..rupanya perancangan Dia lagi baik..dan saya sangat bersyukur dijumpakan dengan orang2 yang baik yang banyak membantu saya..saya dapat supervisor yang sangat baik dan saaangat supportive..


http://www.emocutez.com
saya mulakan pengajian dengan duit sendiri dengan harapan bila da start study nanti saya boleh apply mana2 scholarship..bila kita berniat baik, insyaAllah Allah mesti tolong..Alhamdulillah saya dapat panggilan interview untuk skim fellowship dan saya berjaya..masa dapat berita tu memang terlompat2..dan kebetulan waktu tu memang kami dah rancang untuk bertunang..rezeki nak bertunang agaknya..alhamdulillah..syukur..

http://www.emocutez.com
sekarang ni bila saya duduk sorang2 dan kenang2 balik waktu saya nangis frust tak dapat kerja tu memang la saya akan tersenyum sorang2..saya harap perjalanan saya selepas ini pon akan dipermudahkan..insyaAllah..






http://www.emocutez.comp/s: saya baca blog si manis Tya..congrtz for her new job..bila kita niat baik, mesti Allah tolong kita kan..rezeki nak kawen.. :)

Friday, February 3, 2012

29- perfect palette

6 comments
happy weekend everybody! http://www.emocutez.com

sebenarnya sekarang ni saya tengah pening2 pikir warna tema untuk wedding nanti..banyak sangat warna sampai tengok semua pon cantik..haishhh..dengan bantuan mr.google jumpa satu web ni..meh nak share sket..

spring theme
yang ni macam cantik..tapi sebenarnya saya lagi suka pastel colour

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com
ni pon macam nice gak kan
nampak ceria je theme color ni

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com
very lovely :)
ala2..sweetnya...

ada banyak lagi combination warna lain..so, kalau korang nak tengok boleh la terjah blog ni k..



nak pilih mana satu ni..peninggg..huhuhttp://www.emocutez.com  

Wednesday, February 1, 2012

28- Terukir di bintang

4 comments


Dedicated to my beloved sayang.. 

http://www.emocutez.com      terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu..      http://www.emocutez.com
 

JOURNEY of c.h.e.n.t.a Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template