Saturday, February 11, 2012

30- perancangan Allah adalah yang sebaiknya

http://www.emocutez.com
mak aih..tajuk punyala panjang..huhu..tajuk panjang sempena da lama tak update blog..betul2 xde idea nak update apa..nak update untuk wedding prep tp saya memang belum ada buat apa2 preparation pon untuk kawen..so, tulis ajela ap yang terlintas kat otak ye..




http://www.emocutez.com
sebenarnya saya cuma nak share experience saya..bila nampak pic atas ni, saya rasa sangat bersyukur dengan apa yang saya ada sekarang..ye, saya memang pernah ada dalam keadaan macam tu..rasa sangat sedih..sangat down..rasa macam tak berguna..dan alhamdulillah Allah kuatkan semangat untuk saya hadapi semua tu..

http://www.emocutez.com
sebelum ni saya memang dah pernah jatuh cinta dan kecewa..bila dah kecewa tu, memang sampai satu tahap saya rasa saya dah malas nak kenal2, rapat2, kapel2 lagi..rasa berserah..saya dah makin tua..umur pon dah makin meningkat..bukan masa nak bercinta dan kecewa..sampai la akhirnya saya kenal si dia..perkenalan yang tak dirancang..saya cakap dengan si dia, saya memang dah taknak main2 lagi..saya nak cari suami..dan alhamdulillah si dia pon macam saya..so, memang sejak dari awal lagi kami memang dah fikir untuk kawen..

http://www.emocutez.com
waktu tu saya masih dalam pengajian master..income masih belum betul2 kukuh..kerja pon setakat part time..bila habis master, saya terkontang-kanting tak tahu arah tuju..pergi interview kerja 3,4 kali dapat jawapan mengecewakan..masa tu memang rasa frust sangat..si dia lah yang selalu di belakang saya bagi semangat..tapi, frust2 tak dapat kerja pon tapi still fikir nak kawen..hehe..saya tahu memang susah sikit kalau nak harapkan si dia sorang yang kerja..tapi nak buat macam mana..rezeki saya belum sampai lagi waktu tu..


http://www.emocutez.com
tapi memang betullah..perancangan Allah tu adalah yang terbaik sekali..memang ada hikmah saya fail semua interview yang saya pergi sebab Allah sebenarnya bagi peluang untuk saya sambung study..rupanya perancangan Dia lagi baik..dan saya sangat bersyukur dijumpakan dengan orang2 yang baik yang banyak membantu saya..saya dapat supervisor yang sangat baik dan saaangat supportive..


http://www.emocutez.com
saya mulakan pengajian dengan duit sendiri dengan harapan bila da start study nanti saya boleh apply mana2 scholarship..bila kita berniat baik, insyaAllah Allah mesti tolong..Alhamdulillah saya dapat panggilan interview untuk skim fellowship dan saya berjaya..masa dapat berita tu memang terlompat2..dan kebetulan waktu tu memang kami dah rancang untuk bertunang..rezeki nak bertunang agaknya..alhamdulillah..syukur..

http://www.emocutez.com
sekarang ni bila saya duduk sorang2 dan kenang2 balik waktu saya nangis frust tak dapat kerja tu memang la saya akan tersenyum sorang2..saya harap perjalanan saya selepas ini pon akan dipermudahkan..insyaAllah..






http://www.emocutez.comp/s: saya baca blog si manis Tya..congrtz for her new job..bila kita niat baik, mesti Allah tolong kita kan..rezeki nak kawen.. :)

4 comments:

Anis_Apis said...

Betul tu dila...susah2 dulu, senang2 kemudian...yg penting kena kuat semangat dan x putus asa... Dan selalu doa minta petunjuk dari Allah....happy for u and tya hehe

dila v(^_^)v said...

hehe..thnx jamme..skrg ni Allah da bagi rezeki, so kna usaha betul2 abeskan stdy..doakan aku! :)

mrs cekodok said...

suka entry ni!!! wuhuuu pasni auntie lala nak blanje kt lah baby...hihi (jgn nk blanje ak time pantang pulak..mmg nk kene)

dila v(^_^)v said...

hihi..huda, mesti la boleh nak blnja baby..nant pantang kat mana?

 

JOURNEY of c.h.e.n.t.a Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template