Saturday, March 24, 2012

34- Picture Worth a Thousand Word

3 comments
lama tak update blog dan tiba2 update blog nak bgtau yang saya da book OP utk wedding nanti..dengan harga yang berpatutan dan affordable saya dan si dia memang dah setuju nak amik Capital Captured as our OP untuk merakam setiap moment dalam majlis kami nanti..meh tengok sket hasil Capital Captured ni ye..






not bad kan hasil dari Capital Captured ni. Saya amik Capital Captured cover untuk majlis di rumah saya dan di rumah si dia skali..sebenarnya kami malas nak pening2 kepala sangat fikir untuk wedding ni so lepas discuss dan tengok hasil kerja diorang, kami pon terus decide nak book terus..lagipon Capital captured ni owned by my friend dan dia offer harga yang sangat berpatutan yang saya rasa saya takkan dapat dari photographer lain..hasil kerja mereka pon saya dah tengok sendiri dan saya dan si dia pon suka..

nak tengok lagi hasil kerja Capital Captured ni boleh la jenguk2 website diorang ye..


p/s: lega OP da setel..fuhh~

Thursday, March 15, 2012

33- DIY Paper Flower

9 comments
Saya tengah fikir2 sama ada nak sewa pelamin untuk wedding nanti atay DIY saje..sangat la suka dengan konsep pelamin paper flower yang saya rasa memang tengah in sekarang ni..contoh2 pelamin paper flower adalah macam ni..





Source: Mr.Google

taktaulah mampu ke tak sebenarnya nak buat pelamin guna paper flower ni..kalau betul2 nak buat, memang saya kena buat banyak sangat paper flower tu dan rasanya kena mula dari sekarang..fuhhh..mampu ke..

tadi saya try2 la buat paper flower..sya try buat bunga ros..dan...tadaaaaa..ini hasilnya...

ni flower paper yang saya buat..ok x?

close up 

besar jugakla saiz flower paper ni..saiz screen laptop saya 15"

saya buat guna A4 paper warna putih..untuk satu bunga ni saya guna 4 helai..any comment?

Wednesday, March 7, 2012

32- Ujian Kesihatan Pra-Perkahwinan

1 comments
Banyak urusan nak setelkan sebelum kahwin ni kan..Kursus kahwin saya belum pergi..Rasanya saya akan pergi bulan 4 nanti..Ujian kesihatan pon saya tak buat lagi..Tapi disebabkan ujain  kesihatan ni valid for 3 month je, so rasanya saya akan pergi buat checkup bulan 9 atau 10 nanti. Tadi sajelah menjengah Dealmates sebelum start buat kerja.. Saya jumpa ini..




Sebenarnya saya ada confuse sikit and nak tanya b2b yang lain. Yang saya tahu kita perlu lakukan HIV test sebelum kahwin. Ada tak ujian2 lain yang kita wajib buat jugak? Thalessemia test kita kena buat jugak ke? Saya tak tau lah deal ni cukup lengkap ke tak untuk ujian kesihatan sebelum kahwin. Apa pendapat b2b lain?

Oh ye, kalau nak jenguk deal ni boleh klik sini ye..  
 

JOURNEY of c.h.e.n.t.a Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template