Thursday, March 15, 2012

33- DIY Paper Flower

Saya tengah fikir2 sama ada nak sewa pelamin untuk wedding nanti atay DIY saje..sangat la suka dengan konsep pelamin paper flower yang saya rasa memang tengah in sekarang ni..contoh2 pelamin paper flower adalah macam ni..





Source: Mr.Google

taktaulah mampu ke tak sebenarnya nak buat pelamin guna paper flower ni..kalau betul2 nak buat, memang saya kena buat banyak sangat paper flower tu dan rasanya kena mula dari sekarang..fuhhh..mampu ke..

tadi saya try2 la buat paper flower..sya try buat bunga ros..dan...tadaaaaa..ini hasilnya...

ni flower paper yang saya buat..ok x?

close up 

besar jugakla saiz flower paper ni..saiz screen laptop saya 15"

saya buat guna A4 paper warna putih..untuk satu bunga ni saya guna 4 helai..any comment?

9 comments:

Nisa Dawi said...

lawaa....=) boleh terus buat bnyak banyak,...

dila v(^_^)v said...

thnx nisa :) sbnrnya xtau lg nak theme warna apa..kena fikir theme dulu baru blh buat byk2..senang je tau buat paper flower ni..

Orkid said...

Camne nak buatttt lawagileeeeee hehe. Ajar pls dear hehe

Anis_Apis said...

cantiknya...share la tutorial hihi

~Fara~ said...

cantek!! teruskan usaha k.. chiayok2..

(●*∩_∩*●) said...

Dila, DIY aje...boleh jimat $$$$
lagipun dila buat bunga ros tu pun sgt cantik!! so dah boleh save cost dah..hehe

cepat2la pikior theme colour...xsabar nak tau ni...hehe :)

dila v(^_^)v said...

orkid & jamme: nanti sy wat tutorial k..tungguu :)

fara: thnx dear ^_^

sue: kan2..DIY blh cut cost..rasa mcm xmo wat theme color la..nak wat wrna wrni..hehe

(●*∩_∩*●) said...

hehe..cantik2!! i loike something yg bright n colourful :)

xsabar nak tgk dah siap~~ hehe

HANIS AFIQ said...

sangt suka la degn bunga rose ini...hehe...meletop...buat hiasan khwin...

 

JOURNEY of c.h.e.n.t.a Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template