Thursday, May 31, 2012

44- pearl handbouquet

6 comments


testing je ni..taktaulah berjaya je tak nak siapkan..idea pearl hb ni dari blog sharz..dah alang2 pergi beli pearl untuk hantaran dan baju nikah, saya beli lebih sikit untuk test buat pearl hb ni..

ni contoh pearl hb yang lain..saya ambil gambar2 ni dari blog sharz ye..



cantiknyaaaa

baru pintal sikit dah malas..bila la nak datang mood rajin ni..hantaran pon x siap lagi dah ngada2 nak buat pearl hb pulak..buat kerja sikit lepas tu tinggal buat benda lain pulak..sungguh la tak senonoh saya ni kan..huhu..harap2 mood rajin cepatla datang..



Wednesday, May 23, 2012

43- Phototalkz

4 comments
ingat tak dulu saya ada cerita pasal nak print gambar tunang kat entry ni..saya ada beli coupon voucher dari Jigocity..Jogocity ni ala2 Groupon juga..due datenya 18 Mei..so kelam kabut juga la saya siapkan..tak sampai 5 hari saya submit design kat phototalz, saya da dapat pon album tu..cepat juga servis diorang kan..meh nak share sikit..saya ni tak pandai design2 ni..main hentam je..

cover depan..ntah pape..haha

haruslah letak muka sendiri besar2 kan..self obses..haha

us
        
cover belakang..promote blog sendiri..tapi tak center pulak tulisannya..


album ni ada lebih kurang 40 pages..ok la..saya puas hati..at least ada juga gambar buat kenangan.. :)


Monday, May 21, 2012

42- remove cbox

2 comments
stress saya tengok cbox ni..ntah sape2 tinggal message..semua nak promote..so, dengan rasminya saya saya nak remove la cbox ni sebab pening dan rimas pulak tengok..

41- hantaran

9 comments

saya da try2 buat hantaran..saje try awal2 biar nanti tak kelam kabut..yela kan, saya kan plan nak DIY banyak benda..sebab tu la kena buat awal2 ni..meh nak tunjuk teaser hantaran..saya memang jatuh cinta dengan pearl..saya guna pearl yang saya beli kat GM Klang yang plan asal nak guna untuk baju nikah tu..tapi xpelah, guna untuk hantaran dulu..nanti untuk baju nikah, saya beli lagi.. :) dan saya guna jugak bunga yang saya buat dari kertas tu..

ni bunga yang saya guna untuk hantaran
teaser hantaran..hehe
oh ye, tutorial untuk bunga hantaran tu saya tak sempat nak buat lagi..x sempat nak snap2 masa buat bunga tu aritu..nanti bila saya da snap2, saya share ok..




Sunday, May 13, 2012

40- doorgift bahulu kotak

5 comments
sekarang ni saya tengah usha2 doorgift untuk wedding nanti..saya plan nak bagi bahulu/ marble kek yang siap kotak tu..lebih kurang macam dalam gambar bawah ni..


ada tak b2b lain yang nak bg doorgift macam ni jugak..saya cuba nak dapatkan the best price. kalau ada, boleh tak share dengan saya.. :)

39- hantaran ooo hantaran

8 comments
saya plan nak siapkan hantaran awal2..sebab saya tahu, bila da nak dekat majlis nanti mesti saya sibuk sangat nak setelkan baaaanyak benda lain..tapi pening jugak fikir pasal hantaran ni..warna tema kan saya pening2 lagi..saya rasa saya nak hentam warna-warni jela..boleh x? hehe..

saya nak hantaran yang x payah saya keluar duit banyak sangat  n at the same time mestilah kena comel lote, cute dan sewaktu dengannya..test punya test, dapat idea nak hias dengan bunga macam ni..


xtau la ok ke x ek..nak kena siap n deco betul baru nampak kot nanti..oh ye, bunga ni saya buat guna kertas..pastu saye tambah sikit dengan pearl yang saya beli untuk baju nikah tu..tengok skali rasa macam ok..tapi bila tengok banyak2 kali rasa macam buruk pulak..haha..rasa2nya ok ke bunga tu ek? any comment? 



Wednesday, May 2, 2012

38- kuatkan semangat + kursus kawen + baju nikah

8 comments
memulakan hari setelah 4 hari cuti dan melepak2 memang sangat susah..malasnyaaaa...harini saya tak pergi lab..melepak saja kat rumah..tolonglah datang semangat nak buat kerja..kerja banyak..otak blurrr..pastu nanti takut sendiri bila rasa tak tahu apa2..memang ramai orang kata best sambung belajar ni..belajar pon dapat duit..masa flexible..tak payah punch card..tapi bila kita tak ada dateline dan buat kerja ikut masa sendiri memang memerlukan semangat yang tinggi..nak fokus dan kekalkan momentum buat kerja tu memang susah sangat..tolong..tolonglah fokus..

ok, nak cerita pasal preparation kawen pulak..last week saya pergi kursus kawen..lega kursus kawen dah setel..saya pergi kursus di Bangunan Sultan Idris Shah, Shah Alam. Kursus ni under bahagian undang2 keluarga islam JAIS. Pengisian kursus kawen ni sangat bagus..penceramah pon best..2 hari penuh dengan ilmu kekeluargaan..Gambar xde sebab fokus sangat..haha

setel kursus kawen, 2 hari isnin n selasa dihabiskan dengan berjalan2..plan asal nak baju nikah readymade..tapi terpedaya pulak dengan sale kat Jakel..akhirnya saya da beli kain untuk buat baju nikah..pakej untuk lelaki n perempuan..free samping..malas nak fikir2..saya grab je..lepas ni hantar tailor..


berangan nak tambah pearls kat baju nikah nanti..jalan2 dekat GM Klang terjumpa la kedai jual segala macam pearl n manik..


sebenarnya saya xde idea pon lagi nak design baju macam mana..pearls ni pon tak tahu nak jahit macam mana..huhu..semua pon tak tahu kan..oh ye..pearls ni murah jugak..kalau beli 1pcs = rm3..kalau beli borong, 12pcs dpt half price..so, saya beli 12 pcs dengan hrga rm18..saya rasa murah sebab saya tak tau sebenarya harga pearls tu berapa..

Saya pon ada grab barang2 untuk hantaran..saya update nanti la ye..






 

JOURNEY of c.h.e.n.t.a Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template