Wednesday, May 2, 2012

38- kuatkan semangat + kursus kawen + baju nikah

memulakan hari setelah 4 hari cuti dan melepak2 memang sangat susah..malasnyaaaa...harini saya tak pergi lab..melepak saja kat rumah..tolonglah datang semangat nak buat kerja..kerja banyak..otak blurrr..pastu nanti takut sendiri bila rasa tak tahu apa2..memang ramai orang kata best sambung belajar ni..belajar pon dapat duit..masa flexible..tak payah punch card..tapi bila kita tak ada dateline dan buat kerja ikut masa sendiri memang memerlukan semangat yang tinggi..nak fokus dan kekalkan momentum buat kerja tu memang susah sangat..tolong..tolonglah fokus..

ok, nak cerita pasal preparation kawen pulak..last week saya pergi kursus kawen..lega kursus kawen dah setel..saya pergi kursus di Bangunan Sultan Idris Shah, Shah Alam. Kursus ni under bahagian undang2 keluarga islam JAIS. Pengisian kursus kawen ni sangat bagus..penceramah pon best..2 hari penuh dengan ilmu kekeluargaan..Gambar xde sebab fokus sangat..haha

setel kursus kawen, 2 hari isnin n selasa dihabiskan dengan berjalan2..plan asal nak baju nikah readymade..tapi terpedaya pulak dengan sale kat Jakel..akhirnya saya da beli kain untuk buat baju nikah..pakej untuk lelaki n perempuan..free samping..malas nak fikir2..saya grab je..lepas ni hantar tailor..


berangan nak tambah pearls kat baju nikah nanti..jalan2 dekat GM Klang terjumpa la kedai jual segala macam pearl n manik..


sebenarnya saya xde idea pon lagi nak design baju macam mana..pearls ni pon tak tahu nak jahit macam mana..huhu..semua pon tak tahu kan..oh ye..pearls ni murah jugak..kalau beli 1pcs = rm3..kalau beli borong, 12pcs dpt half price..so, saya beli 12 pcs dengan hrga rm18..saya rasa murah sebab saya tak tau sebenarya harga pearls tu berapa..

Saya pon ada grab barang2 untuk hantaran..saya update nanti la ye..






8 comments:

J u l i a 。.゜✿ said...

dear,
GM klang ni macam yang plaza GM di kl tu ke ? banyak wholesallers kat situ?

dila v(^_^)v said...

kak jue!! seriously terkejut sgt kak jue komen..huhu..saya gila minat bc blog kak jue..tp jd silent reader je la..smpi bc ulang2 kali tau..hee..terharunya kak jue bc blog sy..thanx.. :)

yup2..GM Klang tu kat klang yg byk wholesallers..kalau kak jue tnya kedai yang mana mmg saya tak igt sbb kedai kat Gm Klang tu banyak n lebih kurang sama je..

p/s: si sepet zander comel..suka tgk kak jue decorate food utk zander..cute..cute..

J u l i a 。.゜✿ said...

hi Dila ! =D
kakju detect blog dila pun dari sitemeter kakju. ahaa first buka blog dila, dila cerita pasal buat bunga tissue tu. kagum kakju masa tu sebab dila buat untuk majlis tunang kan ? =)
kakju suka plaza GM ! barang murah2 sangat. lepas tu kalau baju2 ala artiz hongkong.. kakju suka gi kat jalan hang tuah. pump shoes pun banyak kat sana. harga borong. so murah sangat.
dah berapa minggu tak fancy dinner for hafiy ni. tools kurang. takpalah nanti balik kuantan, buat lagi.. =) take care yea bakal pengantin. all the best !

dila v(^_^)v said...

yup2, bunga tissue tu dila buat masa tunang..mjlis simple2 je kak ju..nak save bajet..hehe..tula..plaza GM tu mmg murah sgt..cuma pening sikit..kebetulan ms pegi tu 1st may so mmg org pack sgt..

owh, jln hang tuah tu kat mana pulak ye kak ju? KL ke? x pnah pegi..huhu

kak ju bila balik kuantan? have a safe journey k..enjoy ur holiday!

Cik Tqah said...

hi dila..thanks for sharing.. i mmg tgh survey beads cmni.. ape nama kedai tu? azila tu eh.. saja google pas bc ur blog.. weekend lepas pegi cr kt jalan tar mahal la beads n xjual sikit2.. i rasa yg u beli ni kualiti cantik.. berbaloi.. xsbr nk pegi weekend ni.. thanks sgttt.. i ngah diy my wed dress

dila v(^_^)v said...

Cik Tqah,
murah kan..n i rasa quality dia xdela x ok sgt..lupa nama kedai tu..cek2 kat plastik bag klu ada..tp mmg xde sbb dia guna plastik yg hitam tu je..

bestnya nk diy wed dress..nti share k kat ur blog..

anyway, slmt bkenalan..thnx for drop by kat my blog ^_^

Cik Tqah said...

dear..i da beli.. bc entry i.. cheaper here
http://atieshaadriana.blogspot.com/2012/05/teaser-current-diy-project.html

Unknown said...

kedai yang jual manik murah itu di gmklang dan plaza Gm adalah kedai my collection trading. gmklang adalah di tingkat 1 no31 & tingkat 2 no120. gm chow kit adalah tingkat 3 no15. phone adalah 012 2803334.

 

JOURNEY of c.h.e.n.t.a Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template