Saturday, June 30, 2012

53- Perempuan JOmblo

1 comments
entry ringkas sebelum tido..saya memang peminat tegar blog Perempuan Jomblo..walaupun sekadar silent reader tapi setiap entry Ladynoe memang saya akan baca..bermula baca blog Perempuan Jomblo ni asalnya dari google2 dan terjumpa blog Misi5April..Misi5April ni blog wedding prep Ladynoe..walaupon masa first time baca Misi5April tu saya memang tak terfikir langsung pasal kawen ni, tapi memang sangat tertarik dengan blog tu dan saya follow dan baca setiap entry..

oh ye, nape tiba2 cerita pasal Perempuan Jomblo ni ye..sebenarnya entry terbaru Perempuan Jomblo sangat menarik perhatian saya..entry tu tajuk "Checklist Rawak Yang Perlu Diambil Kira Sebelum Berkahwin"..entry ni sangat informatif..tak percaya? korang bacalah sendiri..informasi yang sangat berguna sebelum melangkah ke alam perkahwinan..dan saje share kat sini..harap berguna untuk b2b yang lain juga..

Perempuan Jomblo :)

selamat membaca!


Thursday, June 28, 2012

52- Comforter Set

4 comments
AEON Ayer Keroh ada JCard day hari ni..dari minggu lepas lagi saya dah aim nak beli cadar pengantin waktu JCard..alkisahnya tadi pukul 10.30 saya sampai ke AEON Ayer Keroh..dekat sejam jugaklah pusing2 cari parking..kalau ikutkan hati memang rasa nak balik je..tapi bile mengenangkan time ni saya boleh dapat cadar murah so terpaksa la pusing2 jugak sampai jumpa parking..alhamdulillah, akhirnya dapat jugak parking..dan destinasi dituju mestilah bahagian cadar..

gigih saya pusing2 nak dapatkan cadar yang berkenan..orang memang ramaiii sangat..pening dengan keadaan orang yang bersesak2 ditambah lagi dengan pening tak tahu nak pilih cadar yang mana..akhirnya, saya pilih cadar yang ni..

set ni ada 1 comforter, 1 queen fitted sheed, 2 pillow case n 1 bolster case

simple je..lepas kawen nanti boleh guna lagi..
harga sebelum..mahalnyaa..kalau harga macam ni memang saya tak mampu
harga selepas..masih dalam budget..x boleh rotate gambar ni..saya pon tak tau nak rotate macam mana..huhu
alhamdulillah..selesai untuk cadar bilik pengantin nanti..lepas ni kena fikir macam mana nak deko bilik pengantin pulak.. :)


Tuesday, June 26, 2012

51- GiveAway preloved items by Anis Athia

1 comments
saje join giveaway Anis Athia ni..mana tau ada luck kan.. :)


Friday, June 22, 2012

50- DIY Tq tag

8 comments
saya dah berjaya buat tq tag..simple saja hasil try and error guna Adobe Photoshop..disebabkan saya memang tak ada theme color, so saya main suka2 je buat warna yang berkenan kat mata saya..ni hasilnya..



tak tahu lagi nak guna yang mana satu..dua2 pon saya suka.. :)


Monday, June 18, 2012

49- Aimi's wedding

3 comments
tiba2 rasa nak cerita2  sikit pasal wedding kawan saya..Aimi ni coursemate masa saya buat degree dulu kat UTM..wedding end of May..26 May rasanya..lupa exact date..haha..Aimi duduk Kuala Krai, Kelate..so, menuju ke Kelantan la kami..1st time saya nak pegi wedding kat Klate ni..layan gambar jela ek..

Puan Aimi dan pasangan..memang nampak seri pengantin aimi..sweet je..
Pengantin sempoi..touch up muka sendiri je..

pengantin berarak

hantaran theme merah putih..theme kelate warrior..hehe
hantaran lg..banyak jugak hantaran sebab aimi x tunang..so, masa nikah ni  bagi lebih sikit..

ni la coursemate saya masa degree dulu..perempuan ada 8 org je..2 x dapat datang..sorang kat Aussie buat master..sorang lagi ikut husband dia study g Jepun

coursemate perempuan+lelaki yang datang


Alhamdulillah, Aimi da lepas dah pon..majlis yang sederhana tapi meriah..pengantin comel..nampak sangat berseri..saya doakan Aimi bahagia bersama pasangan dan kekal hingga ke akhir hayat..Aminn..



p/s: bulan 12 nanti jemput datang majlis saya pulak ye..hehe


Sunday, June 17, 2012

48- Crystal Flower Handbouquet by Shajaratul Design

4 comments
saya tengok ada b2b sue and b2b cik susu buat entry pasal free crystal flower hb by Shajaratul Design..sangat menarik..apa lagi..meh join!!

korang pon nak join? meh kita sama2 follow syarat2 ni:


1. Kepada yang belum like page nie...tolong LIKE dulu ..tq :D 
2. Jadikan salah satu gambar bunga tgn kristal yg ada sebagai profile picture sehingga 30 June 2012, sila ke album ni :
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.451035564501.236122.116549019501&type=3
3. Sharekan post ini di wall anda/di blog kalau ada.
4. Dan Sila tinggalkan komen anda DISINI..nak komen ape2 pun boleh...sekurang-kurangnya tulis : " done " 
5. Kepada yg bertuah tu ( kita buat ikut cabutan no. komen ). kami akan announce by end of June 2012. 


ok..da setel..saya pon sama dengan sue n cik susu..suka hb yang ni..


harap2 la dapat jadi yang bertuah tu ye..insyaAllah :)

Wednesday, June 13, 2012

47- kenyang perut suka hati ^_^

2 comments
letih..saya baru lepas bertungkus lumus siapkan slide presentation untuk present jumaat ni..ada sikit lagi tak siap..tapi rasa dah tak larat nak memerah otak dan mengadap power point tu..tinggalkan dulu kerja, update blog pulak! hehe..

penat2 buat kerja ni, rasa lapar pulak..tapi dah malam sangat kalau nak makan pon..tak dapat makan, tengok gambar makanan pon jadila..

steamboat kat Flamingo..boleh tahan sedap..
senyum puas hati dapat makan.haha
Partner sejati membuncitkan perut

Port seterusnya....Seoul Garden

Gambar sebelum takde..ada gambar selepas je..sedapnya Seoul Garden..lapaaaaar
Gambar sipi2..jadilah..dari takde..

Singgah Dominos Pizza pulak..


Gambar pizza sipi2 dan chicken wings 2 ketul..yang lain semua da masuk perut..
pinggan licinnn..
pandangan sinis..takut sangat i curik chicken wings tu..hehe

Pekena cendol tepi jalan pon masyuk jugak ni..

cendol kaw..terangkat habis..
slruppppp
ahhhh..segarrrr...

Gi Secret Recipe jom!

chocolate indulgance..yummyy
tengok muka awak, tak payah makan pon da kenyang..kikiki
haaa...tengokla puas2..
L.O.V.E :)

Dah tau lapar, upload gambar makan2..makin la lapar..alaaahai..

Monday, June 11, 2012

46- ciplak

0 comments
entri ringkas..


cuba cari beza..

alaaahai, gam pon ada orang ciplak..

Monday, June 4, 2012

45 - Tutorial DIY Swirl Rose Paper Flower

12 comments
ramai yang tinggal komen nak mintak saya buat tutorial paper flower yang saya guna untuk hantaran nanti..so, harini saya pon rajin2kn diri snap gambar tutorial.. :)


ok, bahan2 yang saya guna ialah:
1.kertas keras
2.gunting
3.gam
4.pearl

Cara-cara:
1. Gunting kertas dalam bentuk bulatan macam gambar bawah ni..saya gunting berbiku2 biar nampak effect rose tu cantik..


2. Ambil hujung bahagian kertas tu..gulungkan..gulung sampai habis ye..


3. Gamkan

4. Yeay!! bunga da jadi..senangkan?


5. Gam pearl dekat bunga tu sebagai hiasan


6. Bila buat banyak2 jadila camni..



Selamat mencuba!

p/s: kalau ada tak faham bolehlah tanya ye.. ^_^
 

JOURNEY of c.h.e.n.t.a Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template