Friday, July 13, 2012

56- DIY Pearl HB

Perasan tak saya da tukar layout baru? layout lama tu ada problem sikit..so, terpaksa lah saya tuka layout baru..nasib baik bloglist semua tak hilang lagi.. :)

oh ye, berbalik pada tajuk kat atas tu, entry kali ni saya nak share my pearl hb..semalam saya update entry wedding shoes sebab nampak b2b ciktqah update her wedding shoes..harini saya update pulak pearl hb sebab nampak b2b diyana pon update pasal her pearl hb..asik meniru entry org je kan saya ni..maafkan saya ye ciktqah n diyana..sharing is caring kan..hukhuk..

sebenarnya saya ada share pearl hb yang saya buat kat entry ni kan..masa saya buat entry tu, saya baru baru pinttal sikit2 je pearl tu..sekarang ni da siap..meh nak share..

rasa macam nak tambah sesuatu..tapi taktau ape..


holder untuk hb ni saya beli yang da siap kat kedai tu je..

image from google je ni..
hb holder ni korang boleh dapatkan kat kedai bunga atau kedai barang2 pengantin..saya tak ingat harganya..tapi memang tak mahal..dalam rm4 kalau tak silap saya..bila da ada holder ni senang la kerja kita..just cucuk2 je pearl yang dah lilit dengan dawai tu and automatically hb tu akan terbentuk bulat sendiri..

collar hb ni saya guna kain putih..saya taktau ape jenis kain ni..ni sebenarnya lebih2 kain langsir kat kedai akak ipar saya..saya mintak sikit untuk siapkan collar dia..lepas tu saya jahitkan pearl pink kecil2 untuk naikkan seri..naik ke tak serinya tak taula..haha..

dah siap hb untuk nikah..lepas ni nak siapkan hb untuk resepsi pulak..tengah fikir nak buat hb macam mana pulak.. :)

16 comments:

Rahmah said...

tahniah2 dah berjaya siapkan....bnyak btol tu pintal2....gigih benar ye... :)

CINTA UNTUK KITA said...

eh cntik la..:) sukany.. ringkas je..sng kn..

Cik Mila said...

Hb pearl tu cantik,

Mila here, salam perkenalan :-)

BIE said...

wow weee.. tak sabar nak tengok sicantik dengan pearl HB nya.. :) im waiting :))

Diyana said...

xpe... sharing mmg caring.. hehe
chantek sungguh2 awak punya... gebu~ geram tgok... hehe
tahniah (^_^)

Nisa Dawi said...

waa..jeles2..
seme dah ber Pearl HB...
suka suka suka..=)

anakpakshaikh said...

cantiklah HB tu.....

xuelia said...

yep..setuju dgn y lain! cantik! Rase xyah tambah pape da kot..let it simple..nice. Kalo nk pon, mungkin bleh tambah reben putih jurai2 (2-3 helai) kt holder. So nnt time pakai reben tu beralun2..lam gambar nmpak cantik!

dila v(^_^)v said...

@rahmah - gigih memintal sampai sakit2 jari tau..huhu

@CINTA UNTUK KITA - tqvm dear.. :)

@Cik Mila - tq mila..salam perkenalan ^_^

dila v(^_^)v said...

@BIE - hehe..x sbr ke..saya yang tak dapat imagine macam mana during nikah nanti..hope semua ok.. :)

@Diyana - gebu ke? hihi..nak tengok pearl hb diyana jugak..ada prob upload pic lg ke?

@Nisa Dawi - hihi..nisa pon buatla pearl hb jugak :)

dila v(^_^)v said...

@anakpakshaikh - tq syg :)

@xuelia - nice idea..tq dear !

Diyana said...

ha'ah... still problem sbb org laen xleh tgok..
tp saya tgok entry sendiri ok je...
xtahu lah kenape

BIE said...

amin.. moga semuanya ok!

P E T A K B U N G A said...

cantik.. emm rsanya tambah reben beralun-alun kat holder tu jer..dah cantik.. perfect..:)

neng ana said...

Cantik! acaner nak buat collar bunga tu ek?sy tak pandai lg la nk buat.huhu

Btw, dah follow ur blog! ;)

Amalina Ali said...

Dila, macam mana nak buat collar bunga ni ek? buat tuto sket. hihi.

 

JOURNEY of c.h.e.n.t.a Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template