Monday, July 23, 2012

58- Contest by sepetgurl.blogspot : Design Pelamin yg diidamkan tetapi idea Gila/xkn ada org wat/pelik/ntah pe2 ntah

Saje nak join contest by suria..saya tak pandai sangat nak cerita2 ni..tapi hentam jela kan..

Nama: dila ^_^
Nama penuh & pasangan: Fadzilah & Ridzuan
Tarikh bakal disatukan: 12.12.12
Cerita saya:

idea gila pelamin saya adalah macam ni..memandangkan saya dan encik tunang memang hantu durian, saya dapat idea gila nak buat theme bersempena raja segala buah untuk majlis kahwin gila2 saya nanti..takkan la korang xtau raja buah kan..taraaaaa..


DURIAN..RAJA SEGALA BUAH

cantik kan durian gantung2 camni..macam pomander ball pulak..haha

disebabkan tema kawen nanti adalah durian..so, saya nak buat majlis saya nanti dalam kebun durian..haha..back to nature gitu..tapi hati2 la kan..takut nanti ada pulak buah durian jatuh atas kepala.. :p  pelamin dikelilingi pokok durian..mesti sejuk je kan buat wedding dikelilingi pokok2 dan alam semulajadi..kalau omputih ada garden wedding, saya pulak nak buah orchard wedding..hiasan untuk pelamin nanti memang tak payah pening2..masih lagi menggunakan durian sebagai hiasan..saya nak hias pelamin saya nanti penuh dengan bunga durian..pernah tengok bunga durian x? cantik tau bunga durian ni..


inilah bunga durian ye kawan2..cantik kan :)


yang ni pulak putik durian..semua picture dari Google ye 
pelamin gila2 saya nanti akan penuh dengan bunga durian ni..putik durian pulak saya akan gantungkan kat pelamin durian idaman saya tu..ala2 pomander ball gitu..hihi..kalau pelamin moden sekarang, semua orang nak letak lantern kan..so, saya nak gantikan lantern tu kepada buah durian sebagai penaik seri pelamin durian saya..kikiki..

oh ya, disebabkan tema majlis adalah durian..so, makanan yang dihidangkan mestilah berasaskan durian..tetamu akan dihidangkan durian fresh..makan sekenyang-kenyangnya..tak sah la pulak kalau makan takde nasi kan..nasi putih berserta ikan patin masak tempoyak..walllaaaa..pasti memikat selera..pulut durian pon ada tau..yummmy.. :) dalam goodie bag pulak saya nak letakkan dodol durian sebagai cenderamata..

ok, tu jela angan2 raja sehari saya bersama raja buah..kalau bagi idea camni kat mak mesti kena reject..haha..ok cik suria, agak2 boleh menang x? hehe

ada b2b lain yang nak join gak? boleh klik sini..hadiah best2 tau :)

p/s: hadiah yang menjadi pilihan hati adalah hadiah E dan hadiah B 

4 comments:

P E T A K B U N G A said...

bau tak tahan tu..

S.U.R.I.A. said...

yeahhh....
idea menarik..nyum2...durian....
ushhh.........mncbr keimanan tul!!
good luck dearr

dila v(^_^)v said...

sara_petakbunga: haha..tau xpe..mmg bau x tahan kan..mau seminggu baru hilang bau..hihi

suria: tq suria! klu btl2 buat theme durian, mesti org mabuk durian x dtg wedding sy kan..haha

S.U.R.I.A. said...

tahniah yunk

http://sepetgurl.blogspot.com/2012/08/pemenang-pelamin-yg-diidamkan-tetapi.html

 

JOURNEY of c.h.e.n.t.a Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template