Monday, July 30, 2012

61- Pen pintar membaca MyIman

sekarang ni saya tengah kumpul sikit2 barang untuk hantaran..barang hantaran almost 70% dah setel..salah satu hantaran yang akan saya bagi si dia nanti ialah Pen Pintar Membaca MyIman :)

Pen pintar membaca  myiman

pen dan Al-Quran
Sebenarnya set pintar membaca ni adalah untuk pembelajaran kanak-kanak..tapi dalam set ni pon ada Al-Quran, sebab tu lah saya beli juga..dalam set ni ada disediakan pen pintar..pen pintar ni memang betul2 pintar lah..kita perlu tunjukkan je bacaan dalam Al-Quran dan pen tu akan baca..terjemahan pon ada sekali..faham x? haha..susahnya nak explain..meh tengok video la ye..

video ni saya amik dari youtube..pen untuk set lama warna kuning..untuk set baru sekarang ni warna gold..
yang ni pula buku-buku untuk kanak-kanak..sesuai la untuk ibu2 yang nak mula ajar anak membaca..sangat membantu kalau nak tarik perhatian budak2 belajar..buku2 ni saya simpan jelah dulu..nanti bila dah ada anak bolehlah guna untuk ajar2 anak2 membaca..hehe..selain buku2 ni ada lagi kad2 yang juga boleh guna dengan pen myiman ni..antaranya ialah kad list2 surah Al-Quran yang boleh dibawa dalam beg je..so, memang kita boleh baca Al-Quran bila2 masa dan dimana saja..selain tu, ada juga kad doa haji dan umrah..
kad list surah Al-Quran
kad doa haji dan umrah
InsyaAllah pen ni kalau digunakan sebaiknya dapat juga bantu memperbaiki bacaan Al-Quran..

2 comments:

ciksusu said...

dila beli kat mne ye ??
kte tgh survey jugak set pen & alquran digital ni ;)

dila v(^_^)v said...

@ciksusu: akak dila jadi dealer..so, dila beli dengan dia je..klu cik susu nak beli, rsnya boleh tgk info kat fb n blog ni..

https://www.facebook.com/pages/HQ-Pen-Membaca-My-Iman/148897968495527

http://penmembacamyiman.blogspot.com/

 

JOURNEY of c.h.e.n.t.a Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template