Thursday, October 18, 2012

66 - 2nd Anniversary

1 comments

alhamdulillah..haru ni genap la 2 tahun kami sama2..takde banyak yang saya harap dan doa..semoga Allah kekalkan rasa kasih dan sayang ni sampai ke akhir hayat..semoga kami sama2 kuat dan sabar menghadapi rumah tangga yang bakal di bina..

buat En Mohd Ridzuan bin Jopri..terima kasih untuk 2 tahun yang indah ni (walopon slalu gado2..hihi) terima kasih atas perhatian, kasih , sayang, cinta, rindu..harap awak sentiasa jadi kekuatan saya..smoga Allah terus bagi kebahagian untuk kita dan keluarga kita nanti..insyaAllah..amin.. :)

Sunday, October 14, 2012

65- 2 month to go & progress :)

0 comments

lama sangat tak update blog..busy sikit sekarang ni ditambah lagi dengan macam2 masalah yang datang..takpelah..nak buat macam mana..hidup mana yang tak dilanda masalah kan..yang penting kena hadapi semua tu dengan senyuman.. :)

oklah, saya nak update apa yang saya dah buat sepanjang hiatus yang panjang ni..

1. Beli borang nikah 
sebenarnya dah lama saya beli borang nikah ni..masa cuti hari raya aidilfitri saya dan en.tunang pergi ke Pejabat Agama Daerah Kota TInggi..disebabkan kami berdua sama2 dari Kota Tinggi, so, semua urusan memang pembelian borang, interview kebenaran nikah nanti memang semua di tempat yang sama..borang boleh dibeli dengan RM5 setiap seorang..



suasana di pejabat agama

2. HIV test
saya buat HIV test di Klinik Kesihatan Durian Tunggal..Alhamdulillah, saya memang tak menghadapi masalah masa buat HIV test ni..saya datang tanpa appointment..sampai pukul 3 petang, pukul 3.30 da start kereta nak balik..memang takde orang pon..parking pon senang..akak2 nurse pon ok2 je..result pon dapat on the spot.. :)

KK Durian Tunggal
no giliran dan resit bayaran rm1 
ambil blood pressure dulu sebelum ambil darah
bersedia....
percayalah..memang tak ada orang..1st time pergi klinik gov yang lengang macam ni
result..non-reactive..yeay! boleh kawen :)
 nak dijadikan cerita, en.tunang try call klinik kesihat area selangor nak buat hiv test..tapi memang da full dengan appointment..dah la semua full, result pon dapat lambat..so, saya apa lagi..suruh en.tunang cuti dan buat hiv test dekat KK Durian Tunggal..keadaan KK Durian Tunggal masih sama macam hari saya pergi buat HIV Test..masih lengang..sekejap je ambil nombor giliran, lepas tu terus ambil blood pressure, lepas tu ambil darah, lepas tu hantar darah untuk test, lepas tu dapat result, lepas tu balikkkk!! berapa banyak lepas tu daaaaa...

en. tunang tengah ambil blood pressure
alhamdulillah..juga non-reactive.. :)

selesai dah hiv test..lepas ni balik kampung masa raya haji nak setelkan borang nikah pulak..harap semuanya dipermudahkan..insyaAllah..amin.. :)










 

JOURNEY of c.h.e.n.t.a Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template